Mandľové maslo

Už starí Rimania považovali mandle za zázračnú plodinu. Sú totiž jedným z najbohatších zdrojov vitamínu E v prírode, ktorý pôsobí ako účinný antioxidant a chráni naše srdce i cievy. Konzumácia mandlí navyše zvyšuje energiu, reguluje hladinu cholesterolu, urýchľuje metabolizmus, dodáva telu zdravé tuky a zvyšuje aktivitu mozgu. Aj preto je mandľové maslo skvelé na chudnutie, ako doplnok stravy pre vegánov, ale aj ako energy booster pre športovcov. Obsahuje navyše bohatý mix vitamínov a minerálov, najmä horčík, draslík a fosfor. Nutričné hodnoty mandľového masla si môžeš pozrieť nižšie.

Mandľové maslo je vhodné do sladkej, ale aj do slanej kuchyne. Využiješ ho v receptoch všetkých svetových kuchýň. Výborné je ako dresing na šaláty, prísada do nátierok a dipov, alebo dokonca ako základ marinád na steaky. Má lahodnú mandľovú chuť a veľmi jemnú krémovú konzistenciu.

Zloženie:
Pražené mandle 100 %.
Minimálna trvanlivosť: 18 mesiacov

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE V 100G VÝROBKU

Energetická hodnota 2688 kJ / 642 kcal
Tuk 55,8 g
Z toho nasýtených mastných kyselín 4,4 g
Bielkoviny 25,4 g
Sacharidy 6,5 g
Z toho cukry 4,0 g
Vláknina 11,8 g
Sodík 0,0 g

Hmotnosť: 340g